Blog
24.01.2019.

Dojenje

Dojenje - zašto je teško?

Kad pogledate kampanje o dojenju i njegovoj važnosti osećate da su je pisali političari. Kao da neka žena ne želi da doji? 

A problemi koji postoje prilikom započinjanja dojenja ne potiču od "nesavršene prirode žene"...

Nesavršena priroda ne postoji...ona je u svakom pogledu savršena...samo naš pogled na nju ima mana...nema žena koje nemaju mleko i čije mleko nije dobro...ima žena kojima mleko ne kreće danima, ima žena kojima je to bolno i teško kada napokon krene...to je prirodan odgovor žena na tretman prilikom porođaja...i što je taj tretman bio neprirodniji, sa više ometanja, medikamenata, anestezija itd. to je uspostavljanje laktacije teže i problematičnije...nakon prirodnog porođaja - prirodno i lako se uspostavlja laktacija i dojenje je "pesma", uživanje i kontakt prilikom kog majka svojom pozornošću oblikuje unutrašnji svet deteta.

Nataša Vukićević, novembar 2018.

#pripremazaporođaj
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

24.
Nov.
2020.
Blog
Bodići za bebe idealna odeća za najsladje i najmladje. Za bebu od prvog dana.
15.
Jun.
2020.
Blog
Znam da nove roditelje uvek privuče izgled kolica, ali da li ste razmišljali o tome da kolica za bebe budu funkcionalna?
09.
Apr.
2020.
Blog
Kupovina i odabir kolica je odluka kuju donosite u poslednjim mesecima trudnoće. Pogrešan izbor može da vam oteža jedan od najlepših perioda u ...
string(0) ""
string(0) ""